noemiMarosvásárhelyen születtem mezőbándi lakosnak 1968. június 6.-án harmadik leánygyermekként. Alig töltöttem be a huszadik életévemet férjhez mentem Ábrám Zoltán, akkori egyetemi hallgató, mostani előadó tanárhoz. Házasságunkat öt gyermekkel és eddig egy unokával áldotta meg az Isten.

A székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképzőben tanítói, a nagyváradi Ady Endre Sajtókollégiumban újságírói, a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán társadalmi kommunikáció oklevelet szereztem. Mesteri képzésemet a Babes-Bolyai Tudományegyetem filozófia szakán az interkulturális kommunikáció témában kaptam. Turisztika és vendéglátóipari, szociális munkás és ápolói tanfolyamokat végeztem.

18 évig címzetes tanítónő voltam a marosvásárhelyi 5-ös számú általános iskolában, illetve az Unirea Elméleti Líceumban, két évet voltam programszervező a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központban, 2006-tól a Diakónia Keresztyén Alapítvány Marosvásárhelyi Fiókszervezetének vagyok ügyvezető igazgatója.

Szerteágazó közéleti és politikai szerepköröket is elláttam a Talentum Tehetséggondozó Alapítvány, Magyar Pedagógusok Szövetsége, EMKE, MADISZ, RMDSz, EMNT szervezeteken belül.
Fodor Imre polgármestersége idején egy csonka mandátumot voltam önkormányzati képviselő, ebben az időszakban voltam felelőse a marosvásárhelyi Petőfi-szobor megvalósításának.

Életem nagy élményének és összegzésének tartom a tavaly megtett zarándokutamat Máriazelltől Csíksomlyóig.